CO2 Lazer Kesim ve Kazıma
CO2 Lazer Kesim ve Kazıma

[toc]

CO2 LAZER KESİM VE KAZIMA

Co2 lazer, en eski gaz lazerlerinden biridir. 1964 yılında Kumar Patel tarafından geliştirilmiş olup , günümüzde hala en kullanışlı lazerlerden biridir. Yüksek gücü ve kontrol seviyeleri ile Co2 lazerler, hassasiyet, seri üretim ve en önemlisi kişiselleştirme gerektiren uygulamalar için kullanılabilir. 

Co2 lazer gravür makineleri ve kesiciler son derece hassastır ve ahşap, plastik, metal ve kağıt da dahil olmak üzere aklınıza gelebilecek her türlü malzeme üzerinde tasarımlar, dekorasyonlar ve benzerlerini oluşturmak için CO2 lazer Kesim kullanılabilir.

Co2 Lazer Kesim – Kazıma Nasıl Çalışır?

CO2 Lazer Kesim ve Kazıma işinde herhangi bir nesneyi değerli bir mülke dönüştürme yeteneği kazandıracak çok fazla sihir (ve bilim!) vardır.

Bir de CO2 lazer kesici , hafif üretildiği zaman, her iki uçta da ayna ile gaz ile doldurulmuş bir boru içinden elektrik çalışır. Bir ayna tamamen yansıtıcıyken diğeri biraz ışığın geçmesine izin verir. Bu aynalar lazer ışınını kesilecek malzemeye yönlendirir. Gaz tipik olarak bir karbon dioksit, nitrojen, hidrojen ve helyum karışımıdır.

Co2 lazerler tarafından üretilen herhangi bir ışık, normal ışığa kıyasla son derece güçlüdür. Bunun nedeni, gaz tüpünü tutan aynalardır. Bu aynalar, tüpten geçen ışığın çoğunu yansıtır ve ışık dalgalarının yoğunlukta oluşmasına neden olur. Işık ancak yeterince parlak olduğunda kısmen yansıtıcı aynadan geçer.

Lazerden gelen ışık kızılötesi olduğu için insan gözü tarafından görülmez. Ayrıca çok uzun bir dalga boyuna sahiptir. Kumaş, ahşap, metal, cam ve kağıt gibi çeşitli malzemeleri kesebilir. Bu ışıktan gelen yoğun ısı, kesilecek malzemeyi buharlaştırarak doğru ve pürüzsüz bir yüzey bırakır.

Malzemenizde aradığınız görünüme ve hangi malzemeyi kestiğinize veya kazıdığınıza bağlı olarak hız ve güç ayarları azaltılabilir ve artırılabilir. Malzemenizi önceden test etmek iyi bir uygulamadır ve sizi her seferinde mükemmel sonuçlara daha da yaklaştıracaktır.

Co2 Lazer Kesim Avantajları

  • Temassız İşlem – Kiriş, birlikte çalıştığı malzemeye fiziksel olarak dokunmaz; bunun yerine malzemenin yoğun ısı ile erimesine neden olur. Bu, malzemeye ve makineye minimum hasar verir.
  • Düşük Güç Tüketimi – Lazer kesici makinelerin bakım maliyetleri düşüktür ve yalnızca ucuz yedek parçalara ihtiyaç duyar.
  • Daha Güvenli Bir Yöntem – Lazer kesim, bıçak kullanmadığından diğer kesim biçimlerinden çok daha güvenlidir. Kirişin kendisi küçük, sıkı bir ışık kutusuna kapatılmıştır.
  • İnanılmaz Hassasiyet – Lazerler, temiz kesimlere ve pürüzsüz bir yüzeye sahip son derece hassas ve hassas kesimler üretir.
  • Birçok Uygulama – Lazer kesim sadece üretim süreçleri için değildir – sanatta olduğu kadar tıp sektöründe de kullanılabilir.

CO2 Lazer Kesim Örnekleri